Utrustning i storköket: 5 produkter som underlättar din vardag

Publicerad 08.10.2019

5-produkter-som-underlattar-vardagen

Höst betyder nystart och för många kockar innebär det att se över utrustningen i storköket. Vissa maskiner kanske börjar sjunga på sista versen. Medan andra är oförsvarbart mer energi- och tidskrävande jämfört med motsvarande nyare versioner på marknaden. För att hjälpa dig prioritera tipsar Electrolux kock Daniel Pettersson om sina 5 must-haves för att underlätta arbetet i storköket.

1. Kombiugn

Rätt val av kombiugn minskar miljöpåverkan, gör verksamheten mer hållbar och spar pengar. Ugnen ska vara lättanvänd och ge ett jämnt resultat. Grundläggande för att få det perfekta resultatet är att kunna hantera temperaturen och luftfuktigheten i ugnsutrymmet. Ugnens instickstermometer ger dig hundraprocentig kontroll över temperaturen. Med Electrolux SkyLine ugn får du en mängd intelligenta funktioner och specialprogram som förändra sättet du lagar mat på. Har du dessutom en ugn som kommunicerar med Blast Chillern kan du revolutionera sättet du arbetar på och spara in värdefull tid att lägga på annat.

2. Blast Chiller / Freezer
Medan en professionell kombiugn kan uppnå mycket höga temperaturer, kan en professionell Blast Chiller komma ner i mycket låga temperaturer. Blast Chillern är viktig utifrån hygien- och livsmedelssäkerheten och är en viktig lagspelare för att reducera matsvinn. En Blast Chiller/Freezer gör ditt storkök mer effektivt, produktivt och stressfritt. Med den kan du kan planera framåt och förbereda större mängder mat i förväg. Samt känna dig trygg med att råvarorna och maten behåller sin fräschör, färg, textur och smak. Samma kvalitet som nylagat helt enkelt.

Har du ont om utrymme? SkyLine Chill kyler inte bara, den erbjuder också särskilda LiteHot-program. Det är faktiskt den enda i branschen som fungerar både för blast chilling och upptining. Tillaga, snabbkyl eller snabbfrys och återuppvärm vid behov den mängd som krävs. Lägger du till SkyDuo kan du spara ännu mer tid eftersom ugnen och Blast Chillern kommunicerar med varandra. Det betyder att ugnen står redo när programmet är färdigt.

3. Vakuumförpackare

Att ha en vakuumförpackningsmaskin i storköket är avgörande för att bevara dina råvaror. Ingen luft – ingen bakterietillväxt. Så enkelt är det. En kraftfull vakuumförpackare kan eliminera 99,9% av syret i din vakuumpåse och därmed förebygga bakterietillväxten. Du kan också tillaga med sous-vide för att ge din mat fantastiska smaker och textur. Tillsammans med kombiugnen och den kompletta Cook&Chill-processen kan vakuumförpackningsmaskinen vara ditt ess i rockärmen när du vill imponera på matgästerna.

4. VISP- OCH BLANDNINGSMASKIN

För bakning, desserter och färsk pasta krävs en kraftfull och pålitlig professionell visp- och blandningsmaskin. Om nybakat bröd och bakverk står på menyn är det därför en god idé att ha en maskin med flera funktioner i en. Vispa, knåda och blanda både smet, deg, krämer, mousser och såser. Med Electrolux Professionals visp- och blandningsmaskiner BE5, BE8 och BE10 kan du även göra sorbet och glass extra krämig och fluffig innan servering.

 

5. INDUKTIONSSPIS

När du exempelvis ska koka såser, bryna, steka eller koka karamell till desserter är induktionsspisen helt rätt val. En induktionsspis är snabb, pålitlig och energieffektiv. Då värmen överförs direkt till maten och är direktverkande blir det ingen värmestrålning, vilket bidrar till ett bättre arbetsklimat i storköket.

Induktionshällar med kärlavkänning och 90% energieffektivitet ger 75% energibesparingar jämfört med traditionella elspisar. Thermaline spisserie är framtagen för att fungera år efter år i krävande köksmiljöer och har en rad funktioner och installationsalternativ som ger dig möjlighet att själv bestämma spisens utformning.

Sist men inte minst! Glöm inte vikten av kontinuerlig service för att dina produkter ska fungera och prestera väl under en lång tid framöver. Service är bästa sättet för att undvika oväntade problem och öka effektiviteten i storköket. Se till att skaffa ett skräddarsytt avtalspaket, anpassat efter verksamhetens behov.

Kontakta oss så berättar vi mer

Är du sugen på att testa någon av Daniel Petterssons must-haves? Vi har visningskök där du kan komma och klämma och känna på produkterna. Hör av dig så bokar vi ett möte när det passar dig.

 

Kontakta oss

 

 

Gated_matsvinn

Arbetar du med att förebygga matsvinn i storköket? Då kanske du är intresserad av vår guide på ämnet - Så förebygger du matsvinn i storkök. Ladda hem guiden gratis via länken nedan.

 

Ladda ned guiden

 

: Hållbarhet storkök

cta-news

Senaste inlägg

ANMÄLAN NYHETSBREV