Electrolux firar 100 år – EMP Storkök firar 15 år som partner

Publicerad 24.09.2019

electrolux-firar-100-ar-och-vi-firar-15-ar-som-partner

Den 29 augusti 1919 grundades Electrolux efter ett beslut i Handelsbankens styrelserum. I augusti i år firades hundraårsdagen tillsammans med personal, partners och investerare på Electrolux huvudkontor.

När Electrolux firade 100 år var temat Electrolux fyra miljömål för 2030,”Better Living Program”. Mellan tårta och mingel hölls föreläsningar med kända kockar som inspirerade till hur vi kan laga god vegetarisk mat för att minska vårt klimatavtryck. Dagen bjöd också en resa genom bolagets historia, med före detta VD:ar som delade med sig av om motgångar och framgångar över åren. Ett minnesvärt exempel är Leif Johansson, vd 1991–97, som berättade om hur han lärde sig att ta miljöfrågan på allvar. Det var hösten 1992 när Greenpeace dumpade kylskåp utanför huvudkontoret på Lilla Essingen, för att väcka debatt kring hur freoner bidrar till hål i ozonskitet. Numera är Electrolux Professionals fabriker ISO 140001 certifierade och över 95% av produkterna kan idag återvinnas.

EMP Storkök – en certifierad Electrolux Professional Partner

En milstolpe för oss på EMP storkök är att vi var de första i Sverige som certifierades till Electrolux Professional Partner. Att vara partner innebär en extra trygghet för våra kunder. Det är ett förtroende som tillsammans med vår breda och djupa kompetens gör att vi kan leverera hela vägen. Från projektering, produkter och installation till utbildning, service och underhåll.

I linje med Electrolux ställning så är hållbarhet en viktig fråga för oss. Vi arbetar såklart med Electrolux heltäckande sortiment, med de senaste innovationerna och hållbarhet i åtanke. Men utöver det arbetar vi på EMP Storkök också kontinuerligt med att förbättra energiförbrukning, återvinning och hantering av material i våra projekt.  Vår kunskap inom hållbara storkök överför vi till våra kunder genom utbildning, service och underhåll. Allt för att storköket ska fungera optimalt.

Kontakta oss så berättar vi mer

Är du nyfiken på att testa en av Electrolux produkter? Varmt välkommen att kontakta oss för ett förutsättningslöst möte för att lyssna in dina behov och berätta mer om vad vi kan erbjuda.

 

Kontakta oss

 

Gated_matsvinn

Arbetar du med att förebygga matsvinn i storköket? Då kanske du är intresserad av vår guide på ämnet - Så förebygger du matsvinn i storkök. Ladda hem guiden gratis via länken nedan.

 

Ladda ned guiden

 

: Hållbarhet storkök

cta-news

Senaste inlägg

ANMÄLAN NYHETSBREV